BAMBOE SOORTEN

Check deze pagina regelmatig voor updates. Let op dat niet altijd alle soorten op voorraad zijn voor de verkoop. Hier vind u per toepassing de aanbevolen soorten. Alles is af kwekerij, we werken bewust niet met een webshop omdat we persoonlijk advies voor de juiste keuze belangrijk vinden.

In onze assortimentstuin komt u deze soorten tegen en is met de QR-code op de bordjes meer informatie op deze website terug te vinden. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u persoonlijk advies om een goede keuze te maken.

Bamboesoorten tot 4 meter

Voor de meeste tuinen zijn bamboesoorten tussen 1,5 en 4 meter voldoende. De soorten binnen deze groep zijn voornamelijk niet-woekerende (polvormende) Fargesia bamboes. Deze Chinese bergbamboes hebben als eigenschap dat ze compact, wintergroen en volbebladerd zijn. Daarnaast zijn veel soorten goed snoeibaar

 

Bamboesoorten 4 - 10 meter hoog

Op plaatsen waar hoge bamboes nodig zijn met een uitgroeilengte tussen 4 en 10 meter werken we met de volgende soorten. Dit zijn bamboe die worteluitlopers maken en in meer of mindere mate woekeren. Door deze soorten binnen een omkadering van bamboe-wortelbegrenzer te planten wordt dit voorkomen.

 

lage bamboesoorten

De meeste lage bamboesoorten kunnen worden gebruikt als wintergroene bodembedekkers voor plantvakken in priv√©tuinen, parken en openbare ruimtes. Deze rhizoomvormende soorten zijn met name geschikt om een plantvak snel te bedekken. Na het sluiten van de vegetatie is het onderhoud minimaal. Verdere uitbreiding kan worden gecontroleerd door gebruik te maken van een wortelbarri√®re rond het plantgebied (verkrijgbaar bij onze kwekerij). Op deze manier wordt bodemerosie voorkomen op hellingen, heuvels, wegen, dijktaluds en langs greppels. Onderhoud is beperkt tot het snoeien of maaien van het verouderde loof. 

Bamboe soorten

OPENINGSTIJDEN
vanaf maart t/m november zijn we voor publiek open op vrijdag en zaterdag 10-17 uur.
's Winters is de kwekerij gesloten.

Adres:

PERK BAMBOE TUIN & KWEKERIJ
Meinte 10A
4153 XE Beesd NL
tel. +31 (0)6-12529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

auto: A2 Utrecht-Den Bosch, afslag 14
trein: halte Beesd, 10 min. lopen


VAT. NL001927779B64
KvK. 09132243