PerkGroen Meinte 10 - 4153 XE Beesd NL info@PerkGroen.nl

Bamboehaag.nl
     
 

 

Verkoop bamboe: zien in de voorbeeldtuin en uitzoeken in de verkoophoek van de kwekerij

Als u overweegt bamboe voor uw tuin of project aan te schaffen is het sterk aan te bevelen de kwekerij een keer te bezoeken. Bij een bezoek aan de kwekerij wordt u persoonlijk geholpen. U kunt een overzicht van alle soorten in de grote voorbeeldtuin bekijken, advies krijgen voor uw situatie en een keuze maken uit de beschikbare voorraad planten waaruit u eventueel meteen kunt uitzoeken en meenemen. Meestal zijn alle geadviseerde soorten ruim op voorraad. Voor grote aantallen of groot formaat planten uit de volle grond met kluit is het raadzaam deze te bestellen.

In de sfeervolle voorbeeldtuin (5.000 m2) kunt u alle soorten in volle wasdom zien. Wij kunnen u ter plekke de verschillen en eigenschappen tonen en u adviseren voor uw (tuin)situatie. Vaak blijkt pas bij uw bezoek wat de beste keuze voor uw situatie is.

Wij kweken de bamboes zelf zodat er meestal kleine tot grotere planten van een soort verkrijgbaar zijn. De planten worden biologisch opgekweekt in de volle grond en buiten in containers. De prijzen wisselen met de beschikbare maten en aantallen gedurende het seizoen. De meest courante maten varieeren in prijs tussen 15,00 en 65,00 euro. Ook is er regelmatig jonge stekmateriaal voorhanden en zijn er grote planten van het veld beschikbaar van 4 - 7 meter hoog. Deze worden op bestelling vers voor uw tuin of project gerooid.

De kwekerij is geopend vanaf medio maart tot medio november elke vrijdag en zaterdag. Zie de home-page voor de actuele openingstijden.

 

Leveren: afhalen of versturen

Bamboe is een buigzaam gewas. Hierdoor is het mogelijk planten van 2 tot soms 4 meter in een personenauto of stationwagen te vervoeren. Wij helpen u bij het verpakken en inladen. Vervoer van grotere aantallen met een (gehuurde) aanhangwagen is meestal goed zelf te organiseren. De huurprijs van een aanhager / boedelbak ligt rond de 20 euro per dag/weekend.

In overleg kunnen we ook planten opsturen. Het is wel belangrijk dat u zeker weet welke soort u wilt hebben. Als u twijfelt dan is een bezoek aan de kwekerij aan te raden. Versturen van enkele grote bamboes (tot circa 3 m) tot enkele tientallen kleinere planten kan op een pallet met een transportbedrijf. De transporteur levert binnen 1 tot 3 werkdagen uw bestelling af. De verzendkosten zijn afhankelijk van de palletgrootte en afstand. Gemiddeld is deze prijs tussen 65 en 80 euro inclusief BTW, verpakkingsmaterialen en handling. Na ontvangst van uw betaling worden de planten afgestuurd. U krijgt een duidelijke plantinstructie meegestuurd en kunt meteen plantaarde, bamboemest en bamboefolie meebestellen. Het minimale orderbedrag is 100 euro. Als u besluit de planten door onze hovenier te laten aanplanten vervallen de verzendkosten. Grote planten met een lengte van 4 tot 8 meter kunnen op aanvraag ook bij u afgeleverd worden. De prijs hiervoor is afhankelijk van de reisafstand en tijd.

 

Ontwerpen met bamboe

Het toepassen van bamboe in een tuin vraagt specifieke kennis. Als u plannen hebt om bamboe en/of siergrassen een belangrijke rol te laten spelen in uw tuin of project kan het zinvol zijn hiervoor eerst een (schets)ontwerp te laten maken zodat het beoogde beeld ook werkelijkheid kan worden. Een ontwerp/advies wordt op basis van de benodigde arbeidstijd berekend. Neem voor meer informatie contact op per telefoon of email.

 

Aanplanten, de bamboehovenier.

Soms is een tuinplan of project met bamboe te groot of te complex om zelf uit te voeren. In dat geval kunt u de werkzaamheden aan ons uitbesteden. We werken samen met hoveniers die ruim ervaringen hebben met het aanleggen van bamboebeplantingen. Op vakundige wijze wordt het wortelbegrenzerfolie aangebracht, de plantstrook voorzien van het juiste substraatmengsel voor de wortels, de bamboeplanten volgens ontwerp ingeplant en voorzien van irrigatie, bemesting en een mulchlaag. Soms is ook voorwerk nodig zoals het rooien van oude beplanting of het aanleggen van nieuwe plantvakken. Ook het periodiek onderhoud kan de bamboehovenier op zich nemen. De kosten van deze werkzaamheden zijn afhankelijk van het aantal arbeidsuren, de benodigde machines en materialen. U kunt voor uw situatie een vrijblijvende offerte aanvragen. Neem voor meer informatie contact op per telefoon of email met daarin uw contactgegevens.

 

 

Links:

P e r k G r o e n Tuin + Landschapsarchitectuur

Assortiment bamoe, grassen, exoten